Lutografie

Lutografie

Online rouw verwerken op een tijd en plaats die jou het beste uitkomen. 
Jouw tempo, jouw tijd, jouw herinneringen staan centraal’.

Lutografie is een mooie aanvulling op de face to face gesprekken. In de periode tussen de gesprekken door, werk je in je eigen tijd aan een rouwboek. Dit zorgt ervoor dat het rouwproces door stroomt. Ook kun je ervoor kiezen om Lutografie volledig online te volgen.

Rouwen is keihard en vaak eenzaam werken. Therapie is meestal de enige hulp, maar niet iedereen wil of kan naar een therapeut. 
Met Lutografie werk je online aan je persoonlijke rouwproces door middel van een schrijf-, muziek-, teken-, bewegings- en zoekopdrachten die je in jouw eigen huis, op jouw eigen tempo doet – met of zonder (online) begeleiding. Ter ondersteuning krijg je hierbij meditaties, artikelen en lees-en kijktips. Zo kan er uiteindelijk een boek ontstaan over jouw eigen rouwproces.

Je volgt het traject op je eigen computer. In je eigen tijd. In je eigen tempo. Je krijgt weer rust in je hoofd en in je lijf. Je kunt (mooie)herinneringen bewaren omdat ze kracht geven om door te gaan en minder mooie herinneringen verwerken zodat je door kunt gaan.  

Leoniek van Maarel, een erkend rouwtherapeut, heeft deze methodiek ontwikkeld en als rouw en verliesbegeleider mag ik werken met deze methodiek.

Door de opdrachten wordt er actief gewerkt aan alle facetten van rouw en leer je hoe je hier aandacht aan kunt geven. Door op afstand naar je verhaal te kijken ontstaat meer inzicht, meer begrip naar jezelf over wat er is gebeurd en je gaat je verlies integreren in je leven. Face to face gesprekken kun je naar behoefte afspreken.

Er zijn 6 verschillende trajecten:

  • rouw na overlijden
  • verder na kanker 
  • levend verlies
  • voor jongeren
  • rouw na kind verlies
  • rouw na echtscheiding

Elk traject bestaat uit 4 modules die elk bij een fase van rouw aansluiten. Samen kijken we in welke fase je bent in je rouwproces. Een rouwproces is geen vaststaand iets, het is in beweging. Hier is aandacht voor. Dit maakt dat elke module altijd passend is.

Wil je meer weten, denk je dat deze vorm van hulp passend voor je is? Neem gerust contact met me op. 

lutografie

 

Bron: Leoniek van der Maarel – Het Nieuwe Rouwen

 

 

Vragen of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met mij op, dan plannen we een kennismakingsgesprek in.