Over mij

Marjo Andringa

Van patiënt naar steunplilaar bij kanker

Toen was mijn leven nog “normaal.”

Met 23 jaar ervaring als leerkracht en kindercoach in het basis- en speciaal onderwijs en een eigen gezins- en kindercoachpraktijk sinds 2011, heb ik altijd met hart en ziel gewerkt om kinderen en gezinnen te ondersteunen.

En dan….kanker.

In 2012 werd mijn leven op de proef gesteld toen ik geconfronteerd werd met borstkanker. Na de schok van de diagnose stapte ik in de “behandeltrein” en volgde er een intensieve periode van ingrijpende behandelingen die niet alleen lichamelijk en geestelijk impact op mij hadden, maar ook op mijn gezin met partner en 2 kinderen in de puberleeftijd.

Verbazing.

Wat mij zeer verbaasde was dat er in het ziekenhuis naast de medische uitleg, behandelingen en zorg geen aandacht werd geschonken aan mijn thuissituatie. De onzekerheden en zorgen van mijn geliefden bleven grotendeels onbeantwoord. Hoe ga je als gezin om met een moeder of partner die ziek is, met alle veranderingen die dat met zich meebrengt?

Moeder en professional.

Deze ervaring heeft mijn kijk op begeleiding totaal veranderd. Ik zag in dat gezinnen meer nodig hebben dan alleen medische zorg. Ze hebben een veilige plek nodig waar ze hun verhaal kunnen doen, waar er ruimte is voor alle emoties en waar praktische ondersteuning vooropstaat.  Met mijn ervaring als moeder en als professional heb ik besloten om er voor anderen te zijn, juist wanneer het leven op zijn kop staat. Ik heb mijn kennis verdiept met opleidingen rondom coaching bij kanker, rouw- en verliesverwerking, zodat ik gezinnen kan helpen om hun veerkracht te hervinden.

Voor het hele gezin.

Ik geloof in een holistische benadering, want jij, je partner of je kind is dan ziek, de ziekte heeft invloed op jullie hele gezin. Mijn begeleiding start vanaf de diagnose en loopt tot waar nodig. Ik sta naast je gezin, luister, begrijp en bied concrete steun in een tijd die allesbehalve eenvoudig is.

Sinds de oprichting van mijn praktijk in 2011 heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd van zorgverleners in verschillende disciplines. Indien tijdens een traject blijkt dat meer specialistische ondersteuning noodzakelijk is, kan ik snel contact leggen binnen mijn netwerk om de benodigde zorg voort te zetten.

Cliënten omschrijven mij als een zeer betrokken, betrouwbare en praktische begeleider.

 

                                        Review: moeder met een zoon van11 jaar.

“Zeer professioneel, maar ook heel betrokken met een heel persoonlijk stuk erin verwerkt. We konden open zijn en dat schept enorm veel vertrouwen, waardoor uiteindelijk de resultaten snel daar waren waar we wilden zijn.”

 

 

Vragen of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met mij op, dan plannen we een kennismakingsgesprek in.