Scholen, bedrijven & instellingen

Rouw en verlies voor scholen, bedrijven & instellingen

Op scholen en binnen instellingen kunnen kinderen en volwassenen geconfronteerd worden met verlies en rouw, wat een diepgaande impact kan hebben op hun welzijn en functioneren. Als begeleider en adviseur ben ik er om ondersteuning te bieden in deze moeilijke tijden.

Scholen/pedagogische instellingen

De kindertijd wordt vaak gezien als een veilige haven, waarin verdriet en verlies geen plaats hebben. Helaas is dit niet altijd de realiteit. Kinderen worden hoe dan ook geconfronteerd met afscheid nemen en de bijbehorende emoties zoals verdriet, eenzaamheid en boosheid. Het is belangrijk om te begrijpen hoe kinderen hiermee omgaan en wat ze nodig hebben in dit proces.

Ook scholen worden soms geconfronteerd met het verlies van een leerling, leerkracht of ouder(s), waardoor passende ondersteuning essentieel is. Ik bied begeleiding en workshops voor scholen, kinderdagverblijven, docenten en begeleiders die te maken krijgen met rouw in de klas, evenals met leerlingen en ouders die geconfronteerd worden met verlies.

Bedrijven 

Voor bedrijven zijn mijn diensten gericht op aandacht voor rouw en verlies op de werkvloer. Wanneer een werknemer te maken krijgt met persoonlijk verlies, zoals het overlijden van een dierbare of gezondheidsproblemen, is het cruciaal om adequate ondersteuning te bieden. Dit kan niet alleen helpen bij het herstel van de werknemer, maar ook bij het voorkomen van langdurig verzuim, wat voor bedrijven aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen.

Mijn begeleiding richt zich op werknemers in verliessituaties, HR-managers die betrokken zijn bij het welzijn van het personeel, en teams die elkaar willen ondersteunen tijdens moeilijke periodes. Daarnaast verzorg ik trainingen en lezingen over rouw en verlies, met een bijzondere focus op de impact van kanker binnen gezinnen.

Een veelzijdige benadering van rouwondersteuning

Of het nu gaat om individuele begeleiding, het maken van een verliesprotocol, workshops voor groepen, of trainingen voor teams, ik sta klaar om te helpen/adviseren bij het omgaan met rouw en verlies, zowel binnen het onderwijs als op de werkvloer.

 

 

Vragen of een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met mij op, dan plannen we een kennismakingsgesprek in.